Tuesday, 11 June 2013

Membuat Chat Box di Blog


Bagi blogger yang sudah lama berkecimpung dalam arena blogging, shoutmix adalah salah satu shoutbox yang paling dikenali. Boleh dikatakan penggunaanya adalah meluas dengan fungsi yang boleh admin katakan mesra pengguna. Dan semua itu boleh didapati secara percuma.

Kini, setelah 7 tahun 'berbakti' dengan mempunyai akaun percuma,  shoutmix mengambil satu langkah drastik, iaitu akan menamatkan perkhidmatan percuma yang ditawarkan. Jadi selepas ini semua akaun shoutmix adalah berbayar.
Satu keputusan yang admin rasakan kurang bijak untuk memenangi hati pengguna maya.

Keputusan ini juga telah diwar-warkan di laman utama mereka.
Bermula 1 Januari 2012, kesemua akaun percuma akan tidak berfungsi kecuali upgrade kepada plan berbayar. Berikut plan-plan yang ditawarkan untuk pengetahuan atau bagi sesiapa yang berminat. (walaupun admin rasa macam tidak mahu letak je.:)Sanggupkah anda membayar untuk plan ini.? Kalau admin tidak perlu jawab pun tak pe rasanya.:)

Disebabkan shoutmix akan menghentikan perkhidmatan percumanya bermula 1 Januari 2012 nanti, disini admin letakkan senarai lain shoutbox yang anda boleh dapati secara percuma. Admin belum mencuba lagi mana-mana shoutbox ini buat masa sekarang. Bagi sesiapa yang pernah menggunakan mana-mana shoutbox di bawah, diharap boleh berkongsi pandangan.

1. http://oggix.com/
2. http://www.cbox.ws/
3. http://www.yellbox.com/
4. http://www.freeshoutbox.net/
5. http://www.myshoutbox.com/
6. http://free-shoutbox.net/
7. http://ishoutbox.com/
8. http://www.shoutjax.com/

------------------

p/s: Admin jangkakan pengguna shoutmix akan jatuh menjunam.
Reason: kenapa perlu bayar untuk widget yang boleh didapati secara percuma.:)

Sefikit info tambahan::)


more info:http://www.shoutmix.com/v3/

1 Coment:

Haroon Sharif said...


Speaking about surfing. I would say it is one of the best sports but good coverage is not given to this sport on international media.
http://www.qu.edu.sa
http://www.coe.qu.edu.sa

Post a Comment